x

U2:s turnémanager hittad död

U2:s turnémanager hittad död

Under onsdagen, 27 maj, hittades U2:s turnémanager Dennis Sheehan död i ett hotellrum i Los Angeles, han blev 68 år gammal. Han ska ha avlidit över natten på Sunset Marquis Hotel och det verkar ha berott på naturliga orsaker, rapporterar NME.

– Vi har förlorat en familjemedlem och bearbetar det fortfarande. Han var inte bara en legendar i musikbranschen, han var en legendar i vårt band och han går inte att ersätta, säger Bono i ett meddelande på bandets hemsida.

Dennis Sheehan arbetade tillsammans med U2 i över 30 år och var på turné med bandet under sin bortgång. Han föddes 1947 i Wolverhampton och var den första som kopplades ihop med det irländska bandet när de släppte skivan War 1983. Han arbetade även tillsammans med Led Zeppelin, Lou Reed, Siouxsie And The Banshees med flera. 

U2 visade sin respekt för managerns bortgång när de spelade på The Forum i Los Angeles under onsdagskvällen då Bono dedikerade låten Iris till Dennis Sheehan. Och berättade för publiken hur mycket han betytt för bandet.

– Igår kväll förlorade vi en familjemedlem, han hette Dennis Sheehan och han har varit vår turnémanager i 33 år. Han besökte Los Angeles för första gången på 70-talet när han jobbade med Led Zeppelin. Han trodde alltid på att U2 kunde bli nästa Led Zeppelin, vilket förstås inte är möjligt. Vi försökte en gång när han fyllde år och klädde då ut oss till Led Zeppelin. Enda problemet var att jag inte kunde fylla Robert Plants byxor, berättade Bono för Los Angeles-publiken, rapporterar NME.

Se klippet från spelningen här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA