x

Se finalen i Stream Your Dream live här

Se finalen i Stream Your Dream live här

Ikväll koras vinnaren av Stream Your Dream. Det är en tävling som bjuder på gratis liveuppträdanden och som avgörs på Göta Källare i Stockholm. Tävlingen går ut på att medverkande band under en utsatt tid gör sitt allra bästa för att streama sin musik så mycket som möjligt. Nu är det alltså dags att kora vinnaren. Och du ser det hela live och direkt här med start 19:00 (finalen startar 20:00):

Vinnaren av tävlingen kommer att få spela in och mastra sin låt i Soundtrade Studios, spåret blir en del av spellistan Digster FRESH, artisten eller bandet kommer få ett marknadsföringspaket från Spinnup, Universal Music och GAFFA och får en chans att bli sajnade till Universal Music. 

I juryn sitter GAFFAs chefredaktör Johan LothssonPeter Hart som är A&R Manager på Polydor/Universal Music Sweden, Holly Astera som är Product Manager/JR A&R Manager på Svenska Inspelningar/Universal Music och artisten, låtskrivaren och Grammisvinnaren Pontus De Wolfe.

De här fem akterna tog sig hela vägen till finalen:

  • STHLM Underground var det första bandet som presenterades till finalen. Gruppen bildades söder om Stockholm sent 2009 av Karl-Johan Thenström och Patrik Gustavsson och spelar hårdrock. Lyssna på deras tävlingsbidrag Rooftop här.
  • Bandet som knep andra finalplatsen var Loinfly Secrets som består av Erica Zandelin, Sebastian Fernstedt och Nikolai Hemmingsson. Erica Zandelin har haft framgångar på egen hand och studerar just nu vid British And Irish Modern Music Institute i London. I sommar släpper däremot trion skivan Hard Times. Lyssna på Lionfly Secrets tävlingsbidrag här.
  • Direkt till final gick Melina Borglowe som är en producerande musiker, artist och låtskrivare och kommer från Växjö. Hon övertygade så mycket att scouterna skickade henne direkt till final. Lyssna på hennes bidrag I Used To Play här.
  • Juryns jokerval blev musikprojektet Sthlmiana som består av trion Johan Rahmström, Markus Bergström Björn och Mathias Edgren. De låter som ett tuffare Ratata enligt en scout från Spinnup. Lyssna på deras bidrag Tusen här.
  • Den sista finalplatsen gick till Nadina som debuterade på scen redan som elvaåring när hon framförde en duett inför 10 000 personer på Gävle Cityfest. Hon läste jazz under gymnasiet, men började samtidigt bygga ett intresse för latinamerikansk musik och bestämde sig för att flytta till Chile och göra karriär som sångerska under två år. Nadina flyttade tillbaka till Sverige 2010 och nu tävlar hon i Stream Your Dream med låten A Last Goodbye, lyssna på den här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA