x

Brännbollsyran slog rekord

Brännbollsyran slog rekord

I helgen hölls Brännbollsyran i Umeå och det slutade med en ordentlig publiksuccé. Festivalen satte nämligen rekord med antalet sålda biljetter. Hela 13 000 biljetter såldes och det har aldrig hänt under festivalens tid som för första gången anordnades 1974.

– I år har vi tagit festivalen till nästa nivå. Vi tillhör nu toppskiktet av Sveriges festivaler och vår ambition är att fortsätta växa och leverera årets bästa helg år efter år. Hela Umeå har vibrerat av glädje och kärlek under Brännbollsyran 2015 och vi har bevisat ännu en gång att vi har Sveriges bästa festivalpublik. Nu ska vi bygga på den här succén och göra Brännbollsyran 2016 till något alldeles extra, säger David Arkhult som är festivalgeneral i ett pressmeddelande.

Under årets festival lockade arrangörerna med artister som holländaren Afrojack och den kanadensiska house-duon DVBBS. Från svenskt håll dök bland annat Maskinen, Veronica Maggio och Deportees upp. Festivalen bjuder inte bara på musikrelaterade evenemang under Brännbollsyran, utan det är även årligen VM i brännboll. I år deltog 340 lag.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA