x

Konkad festival får nytt liv

Konkad festival får nytt liv

Det är Härnösandsbolaget Höga Kusten Nöje som har styrt upp den nya festivalen i fotspåren efter Gatufesten som gick i konkurs för två år sedan. Efter att ha planerat i ungefär ett års tid står det nu klart att Sundsvall får den nya festivalen Sensommarfesten. Den planeras att äga rum i Sundsvalls hamn den 29 augusti och redan nu är tre av akterna bokade. Det är Maskinen, Veronica Maggio och Style Of Eye som är de första klara akterna.

– Det är kul att göra det här i Sundsvall. Det är något som staden har saknat. Vi har kollat och researchat det här i två år så det känns som en lagom start, säger Oscar Westerlind vid Höga Kusten Nöje till Allehanda.

Sensommarfesten kommer aga rum i Sundsvalls hamn den 29 augusti och förutom den musikaliska underhållningen kommer den även att erbjuda mat, dryck och knallar. Arrangörerna har målet att lyckas bli Norrlands största festival.

– I år hoppas vi att det kommer 4000-5000 besökare. Får vi det återinvesterar vi de pengarna i nästa års festival. Det är meningen att vi ska utöka till två dagar redan nästa år, säger Tobias Wikström vid Höga Kusten Nöje till Allehanda.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA