x

''Om att stå utanför system-mallen''

''Om att stå utanför system-mallen''

Red Mecca är Jan Strandqvists musikaliska projekt som han påbörjade 1997. Tidigt kom han i kontakt med Telegram Records Stockholm som gav ut tre singlar, men inget album. 2010 började Red Mecca att turnera igen, med mycket material med sig i bagaget. 2013 blev Frida Madeleine fast medlem och förra året släppte duon debutskivan Covered With Rain.

Låten Skin är den första singeln från den kommande uppföljaren från duon. Musiken har Jan Strandqvist skrivit och texterna står Frida Madeleine för. Videon spelades in i Ljungaverks nedlagda industriområden och det är Johan Lehman och Jon Lindroth som har filmat och regisserat den.

– Vi har historier att berätta. Som likt drömmar inte är självklara. Ingen har egentligen tolkningsföreträde. Skin handlar för mig om att stå utanför system-mallen, i tanke och handling. Eller varför inte som flykting från kanske Syrien, i en cynisk och brinnande omgivning. Kanske att bli värderad och dömd utifrån vansinniga måttstockar som blivit normativa. Men den kan handla om något helt annat för någon annan, säger Jan Strandqvist till GAFFA och Frida Madeleine fyller i:

Skin är en historia med många bottnar. Den innehåller lika många känslor som stjärnor när du stänger ögonen riktigt hårt och gnuggar nävarna mot ögonlocken. En tidlös berättelse som tar skepnad beroende på vem som lyssnar.

Se videon till Red Meccas första singel Skin från den kommande plattan här för första gången.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA