x

Gustaf Norén lämnar Mando Diao

Gustaf Norén lämnar Mando Diao

Då bandet på senare tid haft olika visioner så väljer nu Gustaf Norén att under en tid framöver testa nya konstnärliga uttryck samt förverkliga sina kreativa idéer utanför Mando Diao, skriver Sony Music i ett pressmeddelande.

Skivbolaget skriver vidare att Björn Dixgård och resten av bandet kommer att fortsätta tillsammans som Mando Diao och genomför sommarens spelningar som planerat.

– Gustaf är en otroligt kreativ och talangfull musiker och artist. Nu får han tid och frihet att förverkliga sina idéer helt utan kompromisser och det ska bli jättespännande att se var det tar vägen. Vi andra i bandet kommer att fortsätta som vanligt och ser fram emot att möta fansen på alla spelningar i sommar, säger Björn Dixgård i samma pressmeddelande.

I april skrev vi om att Gustaf Norén beger sig in i filmvärlden. Om det blir mer av den varan framöver återstår att se. 2011 lämnade trummisen Samuel Giers Mando Diao som i skrivande stund endast är bokade till en svensk spelning i sommar och det är Kirunafestivalen, 27 juni.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA