x

Se Mapei i ett sjukt lastbils-stunt

Se Mapei i ett sjukt lastbils-stunt

Under nio dagar tog Mapei, musikvideoregissör Liza Minou Morberg och en lastbilschaufför Jens Karlsson en tur ner i Europa. På vägen spelades en rad scener in till en kommande musikvideo som släpps 29 juni. Här nere följer tre av sammanlagt åtta avsnitt som visar upp en rad ganska underhållande klipp. Resan är ett samarbete med Volvo och serien går under namnet Reality Road.

Kolla in avsnitt ett: 

Kolla in avsnitt 2:

I tredje avsnittet utsätts färdmedlet Volvo FH för ett riktigt kraftprov när den körs på två hjul utanför Berlin. Stuntet är också en del av musikvideon till Mapeis nya singel, Million Ways To Live. Bakom ratten sitter stuntföraren Walter Melis, bland de främsta i världen på tvåhjulskörning.

– Att köra på två hjul med en lastbil är bland det svåraste man kan göra. Jag måste vara väldigt koncentrerad när jag kör eftersom jag balanserar lastbilen med min vikt, jag kör med rumpan så att säga, säger Walter Melis.  

För att lyckas med stuntet måste fordonet vara i exakt 45 graders vinkel. Lutar lastbilen mer riskerar den att tippa över helt, lutar den mindre ramlar den ner på två hjul igen. För att komma upp i rätt vinkel användes en 12,5 meter lång och 140 cm hög ramp.

Kolla in avsnitt 3:

18 juni släpps avsnitt 4 - 6

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA