x

Kite med storslagna liveplaner

Kite med storslagna liveplaner

Den elektroniska popduon Kite, som består av Nicklas Stenemo och Christian Berg, vill inte göra som andra band utan går kompromisslöst sin egen väg. Under åren har de övergett det traditionella singel/album-formatet och enbart arbetat med EP. Kite har vid det här laget etablerat sig och spelat överallt i landet på allt ifrån nattklubbar, festivaler och teatrar till biosalonger. Måndag den 21 september intar Kite Naturhistoriska riksmuseet och biokupolen Cosmonova där filmer i världens största filmformat visas.

– Vi har redan sedan första EP:n utvecklat vår audiovisuella gestaltning och våra ambitioner. Nu är vi redo för vår fil.kand, vi kommer aldrig kunna ta det längre än så här, säger sångaren Nicklas Stenemo.

– De visuella möjligheterna och ljudbilden gör att man får en hissnande och omslutande känsla. Och så sitter man så bekvämt! Det är lätt att känna sig avslappnad och kunna ta in upplevelser i Cosmonova, göra utblickar i universum eller in i oss själva. Vi ser fram emot Kites gästspel och hoppat att det ska ge mersmak och inspiration till fler överraskande möten mellan musik och konst här i Sveriges största kupolbiograf, säger Louise Tenn, producent på Naturhistoriska riksmuseet.

Kite har hittills släppt sex stycken EP:s varav det senaste, Kite VI, gavs ut i början av 2015.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA