x

''Jag har läst en del skit från kvinnor, men inte från min egen avkomma''

''Jag har läst en del skit från kvinnor, men inte från min egen avkomma''

Ulf Lundell håller inte igen när han i bloggen Badgers Drift uppmärksammar sin dotter Sanna Lundells bok om medberoende. Det började med att han läste en artikel i DN:s kulturdel om projektet Djävulsdansen – Bli Fri Från Medberoende, som Sanna Lundell har skrivit på tillsammans med Ann Söderlund. I artikeln fanns detta utdrag, skriver Aftonbladet:

"Jag sitter på en pall i köket och ser min mamma gråtandes vid ett öppet fönster inne i matrummet där hon förtvivlat, hulkandes skriker till pappa att han inte ska gå." Men pappan går, och Sanna Lundell frågar sig hur han kan göra så.

Ulf Lundell skriver i sin blogg:

"Jag har inte sett programmen, inte läst boken, men här är ett citat som är falskt, tårsliskigt, oriktigt. Naturligtvis är jag fylle-aset som förluper hemmet som det brukar heta. Ingenting om modern till barnet som söp sej till en galen Xantippa som älskade att gräla så imponerande, efter vin, att jag inte längre orkade med hennes tirader, bestämde mej för att gå ut i natten, varpå denna Xantippa drog små barn ur sängarna och krävde att jag skulle ta dom med mej, gallskrik i hallen."

Rockstjärnan följer upp denna salva med "Jag har hört och läst en hel del skit från kvinnor, feminister dom senaste 10-15 åren, men inte från min egen avkomma", och hälsar vidare att han nu känner sig tvungen att skriva en bok som ett svar. "Inte för att jag vill. Jag vill inte ALLS återvända dit, men jag blir tvungen. Nån djävla ordning får det vara".

Ulf Lundell firar i år 40 år som artist. Detta firas med en längre turné och med samlingsalbumet 40 som släpptes i veckan.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA