x

Klubb-VD:ns kritik mot polisen – en viral bomb

Klubb-VD:ns kritik mot polisen – en viral bomb

Under midsommarhelgen 2014 utsattes Avenyn-klubben Park Lane för ett inbrott. Teknisk utrustning, bland annat från klubbens DJ-bås, stals och enligt VD:n Magnus Albrektson ska förövaren ha fått med sig varor för över 250 000 kronor. 

Inbrottet anmäldes och polisen fick även ta del av en video som visar upp när den brottsmisstänkte skruvar loss utrustning. Detta till trots läggs fallet ner på grund av att brott inte kan styrkas. Magnus Albrektson kontaktade därefter polisen på nytt och hela historien uppmärksammades av en rad tidningar. Fallet togs upp på nytt.

Nu, ett år senare, har det fortfarande inte hänt någonting. Magnus Albrektson tog till Facebook och spred följande text som bara på några timmar har kommit upp i över 600 delningar. Läs den i sin helhet här:

"Ni som minns ..nu har det gått ett helt år: 
Vi på Park Lane fick ett inbrott under midsommarhelgen FÖRRA ÅRET och teknisk utrustning stals för nästan en kvarts miljon kronor = grov stöld. 
Vi fångade tjuven på film och det tog inte en lång stund tills han var identifierad. Tjuven var känd sedan innan av polisen, stölder, missbruk och annat. Polisen hämtade också in en video där man ser hur han/tjuven skruvar loss utrustning från Park Lanes discjockeybås, polisen vet också vad mannen heter och bor - kan det bli tydligare än så här???

Gissa vad som istället sker i Sverige, jo det är tydligen för jobbigt att utreda detta, eller för komplicerat, eller en åklagare som har vaknat på fel sida - men vi fick ett brev (se bild) där det kort och gott stod att: Detta läggs ner, brott går ej att styrka.

Jag blev galen, kontaktade polisen och saken blev även uppmärksammad i media. Då plötsligt sa polisen (när Göteborgs-Posten och GT ringde) - att det nog var ett misstag att lägga ner. Polisen menade att de "blandat ihop" Park Lanes mål med ett annat mål för "de hade så lika nummer". 
- Detta var i september förra året.

Idag juni 2015 har mannen ännu inte åtalats, jag hör inget från polisen, försäkringsbolaget vägrar att betala ut då de enligt dem är oklart vad som hänt då det inte finns något åtal eller dom mot mannen - jag allt är ett skämt och inget leder framåt. Vi har själva fått lägga ut pengar och köpa nytt - trots att alla vet vem som är tjuven. Så är det konstigt att saker och ting håller på att gå käpprakt åt helvete i Sverige, är det konstigt att människor vänder sig till mindre nogräknade figurer för att via dessa skipa rättvisa och få tillbaka sina egna saker. Jag är inte alls förvånad när folk tvingas att sälja sina krav till "hårda gossar" för att dessa sedan plockar in skulden och då kanske ger dem 30% som tack - enkel matematik säger nämligen: bättre med 70% tillbaka av dina ägodelar istället för noll.

På ren svenska så är rättssystem vi numera fått i detta land - helt åt helvete!"

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA