x

Flera misstänkta sexualbrott på Bråvalla

Flera misstänkta sexualbrott på Bråvalla

I Polisens rapport från Bråvalla-festivalens första dag får vi till oss 15 stycken fall av misstänkta ringa narkotikabrott och ett fall av misstänkt drograttfylleri. Polisen har även tagit emot ett 50-tal anmälningar om stulna mobiltelefoner under kvällen/natten.

"Efter ett intensivt spanings- och utredningsarbete under natten har dock polisen redan gjort ett stort beslag av misstänkt stulna mobiltelefoner i närheten av festivalområdet (fler misstänkt stulna telefoner finns för närvarande i beslag än det ännu finns polisanmälningar).", står det bland annat i rapporten.

I skrivande stund är två män i 30-årsåldern tagna, misstänkta för grov stöld. De två männen anhölls av åklagare tidigt på fredagsmorgonen. 

Dessutom är tre misstänkta sexualbrott anmälda.

"En kvinna har anmält att en för henne okänd man strax efter midnatt försökt slita av henne kläderna vid en av scenerna på området. När kvinnan försvarade sig och påkallade hjälp från andra flydde dock mannen från platsen. Det ärendet är rubricerat som försök till väldtäkt", står det på Polisen.se.

En annan kvinna har anmält att hon har tvingats till samlag vid några toaletter på området ungefär kl. 01. Det ärendet är rubricerat som våldtäkt. Ytterligare en kvinna anmälde tidigt på fredagsmorgonen att hon under natten blivit tvingad till samlag av en man i ett tält på campingområdet. Även det är rubricerat som våldtäkt.

Med detta sagt meddelar polisen att "Torsdagskvällen och natten mot fredagen förflöt utan några större ordningsstörningar på festivalområdet".

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA