x

GAFFAs Bråvalla-crew: ''Här är festivalens måsten''

GAFFAs Bråvalla-crew: ''Här är festivalens måsten''

Smaken är som baken. Vi bad hela vårt GAFFA-team på Bråvalla att dela med sig av sina måste se-konserter. Detta fick vi tillbaka.

Mathias Skeppstedt (skribent)

Faith No More och Familjen. Faith No More är ett fantastiskt liveband med första nya skivan på 18 år i ryggen. Sen är Familjen den perfekta festivalartisten och jag hoppas han bjuder på lite helt nya låtar. 

Tina Berglund (skribent)

– Jag räknar ner timmarna till att Seinabo Sey ställer sig på scen och breder ut sin majestätiska stämma över flygfältet. Jag har en stark övertygelse om att For Maudo gör sig ännu bättre live än ur ett par högtalare (även om det är ett hallelujah-moment i sig varje gång). Det ska även bli en ren fröjd att få se allas vår Silvana Imam. Hon uttrycker det bäst själv: Det finns bara en Imam och det säger väl allt.

Lukas Lind (skribent)

– Jag ser fram emot att se Little Jinder, framför allt för att hennes låt Sommarnatt är en pang-hit. Sen är hon cool också. Jonathan Johansson är alltid nåd för själen att se live. Det var flera år sedan jag såg Kent in action, så det ska bli spännande. Speciellt när de har det nästan perfekta albumet Tigerdrottning i bagaget. 

Emil Viksell (skribent)

Wu-Tang Clan. Som så många artister och grupper gamla i gejmet lever Wu-Tang Clan på vad som hände förr. A Better Tomorrow (2014) var inte heller mycket till skiva. Och det blir ingen Method Man, precis som på Gröna Lund 2013. Men trots det kan gruppen vara en storartad upplevelse live, om de har en bra dag. När alla pepprar fram sina rader och den ena kommer in och övertrumfar den andre i en uppåtgående energispiral – då är det allt annat än enkom nostalgi.

Rebecka Magnusson (fotograf)

– Jag ser mest fram emot Robbie Williams, All Time Low och Norlie & KKV. Lite blandat. Robbie Williams tror jag kan vara rolig att fota. Sedan så vill jag självklart se All Time Low live och höra lite ifrån Norlie KKVs nya singel. Bara känna av allt ifrån festivalen. Det verkar bli hyfsat väder också, inte för varmt och inte för kallt. Perfekt! 

Emil Agrell (fotograf)

– Det som jag ser fram emot mest på hela festivalen är nog idag då Refused släpper sitt första album på 17 år, jag kommer fira det åt GAFFA genom att fota bandets signering, spelning och även bandbilder.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA