x

''Vi ville att musikvideon skulle bli ett slag på käften''

''Vi ville att musikvideon skulle bli ett slag på käften''

Amanda Fröhling Lind, Lindis Ekström och Karin Andersson bildade Konflikten under året på vislinjen på Nordiska folkhögskolan i Kungälv. Därefter har det hänt en del. Bland annat har de spelat på Göteborgs visfestival. Nu är det äntligen dags för trion att släppa debutsingeln…

– Vi skrev låten tillsammans i slutet av augusti förra året, den första låten vi har skrivit tillsammans faktiskt. Lindis hade en idé, jag kom med ett första utkast och alla tre hjälptes åt att färdigställa. Vi arrangerade och producerade singeln tillsammans och spelade in den i Nacksving Studios i Göteborg, och sedan gjordes mixning och mastring av Niels Nankler och John 'London' Rönneklev, säger Amana Fröhling Lind.

.. Och för GAFFA att premiära videon:

– Vi ville ha något simpelt men ändå rörligt, och vi jobbade aktivt för att komma bort från någon slags känsla av att det är "tre små duktiga tjejer". En attityd som vi har märkt av många gånger från äldre manliga musiker när vi har spelat live, så vi ville att musikvideon skulle bli ett slag på käften tillbaka till alla dem. Och till alla heterosnubbar vi mött och hör om som är respektlösa, manipulativa och självupptagna dudes, säger Amanda till GAFFA.

För Amanda, Karin och Lindis, som i några månader har jobbat med videon tillsammans med Madeleine Hellgren, är det både ett startskott och en milstolpe att få släppa Sista Du Får.

– Det känns sjukt kul att videon äntligen släpps, speciellt eftersom det är vår debutsingel och första musikvideo. Vi har räknat ner i väntan på att få visa upp den för alla. Och för alla att få se och höra oss.

Se videon till Sista Du Får nedan: 

Madeleine Hellgren står för scenografi o klippning av videon, samt för idé och produktion tillsammans med Konflikten. Foto av Mattias Sjöstedt.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA