x

Hon jobbade 69 timmar på Sweden Rock – under fem dagar

Hon jobbade 69 timmar på Sweden Rock – under fem dagar

23-åriga Klara Waara hade tänkt åka till Sweden Rock och kombinera arbete med nöje. Det blev inte riktigt så.

I en intervju med Sydsvenskan berättar Klara att hon arbetade 15,5 timmar första dagen, utan rast och utan lunch. De andra dagarna hann hon ta rast men kände sig ändå tvungen att befinna sig i närheten av Största Burgarna-tältet ifall någon skulle ropa in henne.

– Den sista dagen kände jag att jag hade kunnat svimma, vi var alla nära bristningsgränsen, säger Klara Waara till Sydsvenskan.

Hon bad chefen om högre lön för de extra timmarna, men svaret blev "Att i efterhand ge högre lön till vissa duktiga är lika svårt som att ge mindre lön till de som varit mindre duktiga".

Som om det inte det vore nog fick Klara Waara och hennes kollegor mindre betalt än de 1000 kronor per dag efter skatt, som de blivit lovade. Istället fick de 792 kronor per dag före skatt utöver semesterersättning och traktamente, skriver Sydsvenskan. Samt 5000 kronor "att göra något roligt tillsammans för".

Bröderna Rydberg, ägarna till Största Burgarna-tältet som även kommer att finnas på plats under Way Out West och Stockholm Music & Arts, säger till Sydsvenskan att man inte tvingat någon att arbeta och att de inte kan förhindra att någon är på arbetsplatsen mer än vad som är tänkt, det vill säga cirka 13 timmar om dagen. Något kontrakt har heller inte skrivits.

– Vi har aldrig gjort det. Vi har hållit på i tretton år och förutsätter att båda parter håller sig till muntliga avtal.

Vad gäller de felaktiga utbetalningarna hänvisar ägarna till sin revisor.


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA