x

GUIDE: Helgens konsertmåsten

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Nu tycks sommaren vara här på allvar. Då kan det vara på sin plats att fira det med en härlig konsert! I vanlig ordning guidar vi er genom djungeln av konserter och festivaler. Här är ett gäng intressanta spelningar den här helgen.

ALICE COOPER

I och med att School's out for summer så finns det inte några bortförklaringar för att missa denna legendaren. Mr Cooper tar plats på Gröna Lunds scen fredagen 3 juli. Förutom ett gäng numera klassiska rocklåtar i sitt bagage är Alice även känd för sina, något udda, scenshower där rekvisitan bland annat tidigare bestått av ormar, bödlar, monster och elektriska stolar.

Fredag 3 juli, Stockholm, Gröna Lund.

ANNA JÄRVINEN

Den här albumaktuella artisten gör sällan någon besviken när det kommer till att leverera lidelsefulla och bitterljuva konserter. Vi välkomnar Anna Järvinen till ett soligt Liseberg.

Fredag 3 juli, Göteborg, Liseberg.

BONEY M

Den tyska popgruppen som bildades 1975 av Frank Farian tar svängarna förbi Sverige. Närmare bestämt Arvika där de kommer att uppträda på Olssons Brygga den 4 juli. En perfekt sommarkonsert som kan få vem som helst på ett gott humör.

Lördag 4 juli, Arvika, Olssons Brygga.

PETTER

Sveriges kanske mest välkände rappare tar plats på Majas vid havet i Varberg för sjätte året i rad. Men nu får ni skynda er och vara först på bollen för att få en biljett då det varit utsålt fem år i rad. Ingen större chock då Petter levererat hits sedan slutet på 90-talet. Den 24 mars släpptes singeln Kul På Vägen som är den första singeln från Petters nionde album som släpps i augusti.

Lördag 4 juli, Varberg, Majas vid havet.

LISA EKDAHL

Den svenska jazz/popsångerskan Lisa Ekdahl har under många år bott utomlands, men nu är hon tillbaka i Sverige för en turné i hemlandet. Söndagen 5 juli är hon på plats i Bollnäs och Freluga Trägårdsscen. Lisa slog igenom 1994 med låten Vem Vet som hon även fick tre Grammis för.

Söndag 5 juli, Bollnäs, Freluga Trädgårdsscen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA