x

Reeperbahn släpper fler akter

Reeperbahn släpper fler akter

Det är inga mindre än Lukas Graham, Half Moon Run, Petite Noir, Michael Price och FM Laeti som är klara för årets Reeperbahn Festival.

Den danska gruppen Lukas Graham som spelar en sorts soul/funkig musik, eller som sångaren Lukas Graham Forchhammer säger "ghettopop", släppte sitt första album 2012 efter att ha spelat in covers på Youtube. Deras första turné i Danmark sålde över 30 000 biljetter innan de ens hade släppt sitt första album.

Half Moon Run är ett inderockband från Kanada. Bandet är mest känt för att ha varit förband till bland annat Mumford & Sons och Of Monsters and Men. Under 2012 var bandet ute på en världsturné.

Petite Noir eller Yannick Ilunga, som är hans riktiga namn, är en 21-årig sydafrikan som har en väldigt unik musikstil med en blandning av postpunk/new wave med en liten touch av afrikansk musik.

Michael Price, kompositören som bland annat gjort soundtracket till den brittiska TV-serien Sherlock är på turné med sitt album Entanglement som han beskriver "musik, kärlek, fysik och samhörigheten mellan saker".

Drivkraften och rösten bakom FM Laeti är sångerskan Laetitia Bourgeois, som härstammar från Karibien och har slagit sig samman med Dru. Det bjuds på pop, klubbmusik och lite 80-tal.

Klara akter sedan tidigare är bland annat:

A.O.S.O.O.N

Abramowicz

Girlpool

Agent Fresco,

Jamie Lawson

Femme

Arcane Roots

Festivalen äger rum i Hamburg 23-26 september.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA