x

''Robyn är en stor förebild''

''Robyn är en stor förebild''

Niello, eller Niklas Grahn, som han egentligen heter är en svensk hiphopartist från Malmö. Han har sysselsatt sig med hiphop under en stor del av sitt liv och var tidigare med i duon Stockholm Boogie. Svett, Legenden och Arlanda är singlar som Niello har på sitt samvete, men i juni i år skickade han även ut den här EP:n:

Den här veckan är det dags för Niello att lista sina fem favoritomslag i GAFFAs artikelserie COVER ME. Här är resultatet:

Michael Jackson - Dangerous

– Behöver jag ens säga något om det här omslaget? När jag såg det första gången åkte hakan i backen och jag kunde inte sluta stirra på detta mästerverk.

Jag har alltid älskat Jacksons estetik och kreativa tankesätt kring det visuella i hans produktioner.

 

Robyn - Body Talk pt 1-2-3

– Det här är genialt. Robyn är en stor förebild och inspirerar mig väldigt mycket. Omslagen till BT pt1-2-3 är detaljrika utan att bli något annat än stilrena och smakfulla och håller en snygg visuell röd tråd.

 

Prince - Lovesexy

– Det är något väldigt speciellt med Prince och hans visuella uttryck. Jag tycker att Lovesexy-omslaget är väldigt vackert. Kompositionen är grym och färgerna tilltalar mig, dessutom tycker jag om hur han skruvar världen med sin androgynitet.

 

Björk - Biophilia

– Det här är ett konstverk, precis som allt annat som kommer från Björks hjärnkontor. Lägg märke till hennes "bält-harpa", detaljerna i klänningen och håret som är en färgexplosion som saknar motstycke. 

 

David Bowie - Aladdin Sane

Aladdin Sane-omslaget, en klassiker. Älskar blixten över ansiktet, vätskan som rinner ner för nyckelbenet och att han faktiskt struntar i att titta in i kameran. Enkelt, cleant och supersnyggt.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA