x

''Mitt bidrag var att koka kaffe''

''Mitt bidrag var att koka kaffe''

Knappa veckan efter låtdebuten som soloartist, släpper Victor Furbacken videon till den alldeles färska Jane II. Inför inspelningen av musikvideon gavs fotografen Johan Westerlind fria händer.

– Jag har ett stort förtroende för Johan och hans arbete och det här sättet att jobba på tyckte jag var extra spännande, säger Victor Furbacken till GAFFA och fortsätter:

– Själva grundidén var att ge Johan Westerlind fria tyglar och låta honom jobba utifrån sina egna upplevelser av materialet. Han fick några olika låtar av mig och efter att valet snabbt fallit på Jane II fick han ta över och skapa efter eget huvud. Mitt enda bidrag var att tillsammans med Johans flickvän Sofie Alm ibland hålla i någon bom, koka kaffe eller sitta med i någon scen för syns skull. Vi hade kul när vi jobbade ihop och det är vitsen med det vi gör tillsammans.

Victor berättar att låten bygger på och frammanar en viss känsla hos honom själv, men tror att en sådan känsla är olika för var och en. Det intressanta i det här fallet var hur Johan upplevde musiken och vad det ledde till för bilder. Videon riktar sig, enligt Victor, inte till någon specifik publik utan till varje person som vill minnas, känna efter, drömma sig bort eller bara se på en enkel, snygg film.

– Jag har så länge jag kan minnas varit fascinerad av film, särskilt i kombination med musik. För oavsett stil och innehåll tycker jag nästan alltid att föreningen mellan ljud och bild leder till något spännande. Videon har inget konkret tema, och ibland rymmer det abstrakta mer än det konkreta men alla är varmt välkomna att skapa sig sin egen tolkning och sina egna teman kring vad de ser. Då blir det ytterligare något, lite som ett utbyte, säger han.

Jane II och den tillhörande videon är starten på ett soloprojekt som inte är det enda Victor Furbacken står bakom musikaliskt, men något vi förhoppningsvis kommer att bjudas mer på framöver. GAFFA står för premiären av videon som du kan se nedan:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA