x

Yohio: ''Det kommer bli hårdare än hårdast''

Yohio: ''Det kommer bli hårdare än hårdast''

Hej Yohio! Hur står det till?

– Jo tack det är bra med mig!

Hur har du tillbringat din sommar hittills?

– Ja sommar och sommar, om man kan kalla det för det. Jag har spenderat mycket av min tid i studion och jobbat på en massa olika projekt, så jag har inte sett så mycket dagsljus på ett tag. Men det har ju ändå bara regnat i två månader så jag har inte missat något ändå tycker jag.

Vad är det för projekt?

– Bland annat mitt nya band Disreign och en japansk skiva. Så det blir mycket tid i studion med att skriva musik.

Du har din enda Sverigespelning i oktober på Fryshuset, vad kan publiken förvänta sig av dig där?

– Det kommer att bli en väldigt hajpad spelning då det är min enda Sverigespelning. Så ja, det kommer att bli hårdare än hårdast. Jag kommer att blanda de gamla skivorna med lite nytt från min nya japanska skiva. 

Hur tror du att den japanska skivan kommer att mottagas i Sverige?

– Jag har tidigare spelat mycket japanskt i Sverige och de flesta i publiken brukar sjunga med även på japanska, så det blir nog inte några problem.

Vad är det för huvudsaklig skillnad mellan att spela i Sverige och till exempel Japan?

– Ja alltså, publiken i Sverige är mycket galnare, japaner är med strukturerade och har speciella rörelser i vissa låtar. I till exempel ballader är de helt tysta medan de i Sverige skriker genom hela konserten oavsett vad det är för låt. Men jag tycker att båda är kul. Det är en stor skillnad faktiskt. Men jag föredrar inget före det andra, jag gillar båda!

Hur kommer det sig att du inte har fler spelningar i Sverige?

– Grejen är att jag har så himla mycket att göra, så jag har helt enkelt inte tid att göra mer än en spelning i Sverige. Vi börjar repa Snövit snart, musikalen jag ska vara med i och det tar upp hela hösten och våren. Jag skulle till exempel aldrig hinna med en turné. Men jag ska spela i Finland i september!

Har du förändrats något som artist de senaste åren?

– Jag tror att det är nödvändigt att förändras, det är ju en del av utvecklingen. Jag ser det alltså som en utvecklingskurva. Som en artist tar man nya influenser hela tiden, men jag står fast vid min grundstil även om jag testar nytt och ibland spejsar ut. 

Yohio ser du på Fryshuset i Stockholm, 3 oktober.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA