x

Sverige med ny festival – inspireras av Woodstock

Sverige med ny festival – inspireras av Woodstock

Goodwill Festival arrangeras för första gången den 24-26 juli på Gålö utanför Stockholm. Arrangörerna vill åter rikta tankarna mot kärlek, medmänsklighet och hållbarhet och gör det med hjälp av elektronisk musik, konst, yoga och meditation.

Inspiration är hämtad från klassiska Woodstock som från nyare festivaler som Boom i Portugal och Burning Man i USA.

– Vi vill skapa en plats där människor med liknande visioner kan samlas, dansa, ha roligt, inspirera och skapa. Vår förhoppning är att man efter festivalen får med sig nya insikter och positiv energi som man kan använda i sin vardag, säger arrangören Anthony Drone i ett pressmeddelande.

Festivalens medelpunkt blir två stora dansgolv med elektronisk dansmusik där, enligt arrangören, några av landets mest framgångsrika artister och discjockeys spelar. Utöver musiken kommer det finnas områden för avslappning, yoga- och meditationspass, konstutställningar, teaterframträdanden, marknadsplatser med mera. Dessutom ligger havet och stranden nära där besökarna kan sola, ta en simtur eller se soluppgången.

– Naturupplevelsen är extremt viktig för oss som arrangörer och vi har hittat en magisk plats som samtidigt är lätt att nå med både bil och kollektivtrafik, säger Anthony Drone.

Goodwill Festival arrangeras på Gålö som ligger drygt tre mil söder Stockholm. För de festivalbesökare som vill tillbringa hela helgen på plats kommer det att finnas en campingplats med duschar och toaletter. Mer information om vilka som spelar på festivalen finns på festivalens hemsida.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA