x

Gå billigare på festival? Betala i blod

Gå billigare på festival? Betala i blod

I norra Rumänien, mitt i Transylvanien, hålls festivalen Untold under sista helgen i juli och då kommer storheter som David Guetta, Wu Tang Clan och Armin Van Buuren på besök. Många har säkerligen känt sig sugna på ett par festivaldagar, men inte riktigt haft tillräckligt med cash på fickan för att betala en biljett. Nu kan alla de som känt så fundera ett varv till på om de har råd. För i bästa Dracula-stil – ni vet blodsugaren från Transylvanien omskriven av Bram Stoker – erbjuder festivalen nu 30 procent i rabatt i utbyte mot lite blod. Konstpaus för reflektion.

Nej, det handlar inte om att dyka upp till festivalen med ett par liter blod i en påse utan om att donera blod. Rumänien har nämligen brist på blod och få unga är blodgivare, därför tänkte festivalen helt enkelt att de kunde dra sitt strå till stacken genom lite rolig PR.

– Eftersom Rumänien står inför en akut brist på blod vid de medicinska instituten drog vi igång en kampanj med inspiration från de blodiga myterna för att på så sätt uppmärksamma ett verkligt problem, säger festivalgeneralen Bogdan Buta enligt The Guardian.

I skrivande stund ska ett 40-tal nappat på erbjudandet och besökt någon av landets blodcentraler. En riktig win-win situation helt enkelt.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA