x

"Det är något med den här akten som doftar Bolibompa"

"Det är något med den här akten som doftar Bolibompa"

Så är årets upplaga av Emmabodafestivalen definitivt över och givetvis har GAFFA varit på plats med recensent och fotograf för att dokumentera allt spännande, roligt, musikaliskt och dansant som skett under dagarna i Småland. För att ge er en enkel överblick över alla recensioner kan ni se utdrag från samtliga nedan – men givetivs bör ni klicka er vidare för att läsa hela recensionerna. Är ni istället sugna på att kolla in våra bildgallerier klicka er till dem här!

Dr Bombay

"Det bedrivs stort krig mellan scenen och publiken. Sarkasmkrig, vem kan utstråla mest? Känslan är att Dr. Bombay står och gör narr av oss alla, och vi detsamma av honom. Det enda publiken behöver göra är att sjunga och dansa med "inlevelse" till något som var musikens gåva till människan för en sjuåring men som med lite mer världsvana ögon är billigare än Lidl och simplare än de flesta encelliga organismer."

Keys N' Krates

"Att Keys N' Krates får spela bland träden skapar en nästan mytisk stämning av ett skogsrejv som sprudlar av glädje. Förutom att det låter bra och lasrarna som sprider sig över skogen trollbinder på egen hand så tillkommer en extra dimension, ett trumfkort som inte många andra elektroniska akter kan uppvisa."

Dope D.O.D

"Testosteronnivåerna kokar över i publikhavet, och målgruppen som uppenbarligen inte är van vid moshandets oskrivna regler förvandlar delar av havet till regelrätta slagsmål titt som tätt. Om en nu tvunget ska vifta med nävarna är Dope D.O.D. ett rimligt val av soundtrack, speciellt med all kraft som följer med konsertformatet."

Far & Son

"Det är något med den här akten som doftar Bolibompa. Kanske är det just de uteblivna krönikorna i Nyheter24, som låter rapen stanna på en nivå som av samhället fortfarande ses som tillräckligt barnvänlig. Och radiovänlig. Eller kan det bero på utklädnaderna? Den gigantiska, talande calzonen? Far & Son live är åtminstone någonting helt annat än att höra outhärdligt repetiva Dubbel Margaritagå igång på radio när en minst behöver det."

E-Type

"Ur någon slags musikalisk synpunkt är solig eftermiddag på skitig skogsfestival helt fel forum för E-Types show redan från början. Publiken är större än på de flesta eftermiddagsspelningar, men majoriteten äter vildsvinskebab och betraktar trött scenen av sentimentalskäl."

Captain Hook

"Likt en hypnotisör trollbinder han med iskall blick allt i sin väg och en timme är egentligen allt för snålt, även om de flesta kroppar är designande för att vara ganska mosade efter att ha fått en timmes så här intensiv psytrance genom kroppen."

Lide Najs

"Trots platsbrist är Lide Najs precis som publiken i konstant gung utan att ramla ihop som ett korthus. Avslutande Flyger Iväg är det ultimata botemedlet mot alla bakfyllor och trötta lemmar som trängs på området."

Vengaboys

"Självdistans är en ganska bra egenskap att ha om en spelar i ett nederländskt eurodiscoband som inte varit aktuellt på femton år och aldrig varit särskilt bra någonsin. Men det här är inte en jazzfestival, det här är ett party, och då finns det med rätta plats för olika sorters underhållning som inte behöver vara ett dugg beroende av spelskicklighet eller kvalitet."

Shpongle

"Glöm all reggae och hiphop, för Shpongle är möjligen det mest drogromantiska musikprojektet världen har skådat. "

Astrix

"Framför en publik som är slitnare, skevare och skitigare än någonsin förr kliver han lugnt fram, utan någon spexig utstyrsel eller gimmick. En klunk från ett glas vatten, och sen är det rakt ut i psytranceland. Igen."

Silvana Imam

"Det råder en stämning av anarki – det finns inga glasklara agendor, Silvana säger och gör precis vad fan hon känner för och kommer lätt undan med det genom sin personliga stil. "

Da Tweekaz

"Trots det grådassiga vädret blottas överkropp efter överkropp, och det gäller inte bara de allra mest muskulösa hardstylestereotyperna. För här går det jädrar i min låda fort till. "

Savant

"Varken SommartiderBlue (Da Ba Dee) eller SlipknotsDuality gör sig jättesexiga omskrudade till TV-spelsdubstep."

Och återigen alla nyfikna, här finner ni en sida med alla recensioner samlade och här finner ni samtliga bildgallerier. Håll till godo!

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT
Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA