x

GUIDE: Veckans konsertmåsten

GUIDE: Veckans konsertmåsten

Precis som vanligt så guidar GAFFA dig genom alla festivaler och konserter som erbjuds i Sverige. Den här veckan har en hel del bra att erbjuda, eller vad sägs om detta?

JJ
Den här elektroniska musikgruppen består av Elin Kastlander och Joakim Benon. JJ släppte debutsingeln jj n° 1 i mars 2009. Senare samma år släpptes deras första fullängdsalbum jj n° 2 som fick kanonbetyg. Gruppen har blivit hyllade världen över och har samarbetat med Lorentz, Rebecka & Fiona samt Ne-Yo.

Nefertiti, Göteborg, onsdag 5 augusti

Augustifamiljen
Du kanske känner igen gruppen från SVT:s På spåret där de spelar covers av högsta klass? Delar av bandet är dessutom en del av Håkan Hellströms kompband. Bandet har även två nya bekantskaper i Sylvester Schlegel och Jennie Abrahamsson

Majas vid Havet, Varberg, fredag 7 augusti

Eskilstuna Parkfestival
Markus Krunegård, Jonathan Johansson, Tove Styrke, Zara Larsson, Solen.

Eskilstuna Parkfestival är Eskilstunas officiella stadsfestival som i år har lyckats boka en hel del starka namn. Eller vad sägs om nyss nämnda? Markus Krunegård släppte tidigare i år sin EP vid namn Härskarens Teknik. Missa inte detta!

Strömsholmen, Eskilstuna, torsdag 6 augusti – lördag 8 augusti

Arvika Hamnfest 2015
Teddybears STHLM, Weeping Willows, Nause, Lorentz, Maskinen.

Likt tidigare nämnda festival så har Arvika också en fin skara artister på plats. Här slipper du tält och campingplatser i lera. Festivalen går nämligen av stapeln nere i stadens hamn där du kan njuta av bra artister med en kall öl i handen.

Arvika Hamnfest, Arvika, torsdag 6 augusti – lördag 8 augusti.

Getaway Rock Festival
Status Quo, Ghost, Hammerfall, Backyard Babies, Einstürzende Neubauten.

Sugen på rejält med rock? Då är detta platsen för dig. Många band som har rejält med krut kommer att kliva upp på scenen och avlossa trumsolon och gitarriff.

Gävle, torsdag 6 augusti – lördag 8 augusti.

Stockholm Folk Festival
Mats Öberg, Nino Ramsby, Afenginn, Karima Nayt, The Nordic Ishrak Ensemble, Bellman.

Stockholm Folk Festival är en familjär folkfest för alla generationer. Temat för i år är Mellanöstern och Skottland. Fokus ligger på all världens musik och nordiska samarbeten.

Hässelby Slott, Hässelby, fredag 7 augusti – lördag 8 augusti.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA