x

5 nya akter till Sundsvall Block Party

5 nya akter till Sundsvall Block Party

Fem nya akter är klara för Sundsvall Block Party och det är inga mindre än Könsförrädare, Melina Borglowe, Returning Void, Kill! Kill! Pussycat! och Merlin

Könsförrädare från Luleå spelar drömsk, vän och våldsam indiepop. Tillsammans med de stilistiskt raffinerade och normkritiska texterna är det svårt att separera pop från politik. I september 2013 släpptes debutalbumet Curse All Law.

Melina Borglowe är producerande musiker, artist och låtskrivare från Växjö. Hennes musik består av en dynamik som bottnar i pulserande plock och raspig röst, fyllt av melodisk bas, lekfull gitarr och bombastiska trummor. 

Returning Void består av fyra stycken ärrade veteraner, som trots sin (nåväl) blygsamma ålder har en del rutin under bältet. Ljuden som bandet alstrar är framavlad under strikt disciplin och en maniskt tillämpning av mottot: less is more. 

Det svenska rockbandet KILL! KILL! PUSSYCAT! bildades i den lilla byhålan Ånge hösten 2010, bandet ville förmedla snabb rock, hög energi och en spelglädje av sällan skådat slag.

Merlin är en singer/songwriter-duo som består av Elin Nylander och Emelie Vikberg Wernström. Tjejerna har spelat musik ihop under ett par år och bestämde sig kring julen 2012 för att starta en duo. Merlin spelar en soft och nedtonad pop med inspiration från alla möjliga håll, men musiken kan närmast liknas vid First Aid Kit, tvåstämmigt och gitarrkomp. Det är finstämd pop med lite rocknerv. Låtarna är ofta baserade på verkliga händelser eller sådant som bandets medlemmar själv har upplevt.  

Sundsvall Block Party går av stapeln den 4-5 september.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA