x

Dans Dakar ställer in

Dans Dakar ställer in

Det blir inget Dans Dakar i år. Det går nu arrangörerna ut med i ett pressmeddelande efter många rykten och spekulationer de senaste dagarna. Anledningen är ekonomiska problem.

"Vägen i år har varit kantad med svårigheter varav vi har haft olika finansiella partners som har gett sig in men sedemera lämnat projektet", skriver arrangörerna i pressmeddelandet, och fortsätter: "Vi har de senaste dagarna suttit i förhandlingar med många leverantörer för att få ner kostnaderna för att försöka ha möjlighet att genomföra festivalen i annan skala. Men tyvärr är vi idag tvungna att meddela er att det inte kommer att gå och att vi blir en i raden av independent-festivaler som de senaste åren har gått i graven", skriver festivalledningen i ett pressmeddelande.

Festivalen skulle ägt rum den 21-22 augusti och artister som Diplo, Robyn och Giorgio Moroder skulle ha uppträtt. Köpta biljetter gäller istället till det samarbete med Docklands 20-årsjubileum som festivalen inlett, dit fler artister kommer att presenteras och som äger rum den 20-21 augusti. Det är ännu oklart om artister från Dans Dakar kommer att följa med till Docklands-jubileet. 

I dagsläget är det oklart om Dans Dakar kommer att kunna återbetala de biljetter som inte istället används till Docklands, men ledningen lovar att information ska utgå om det senast den 1 september.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTTNyheter, artiklar och recensioner från GAFFA