x

Per Gessle till Way Out West

Per Gessle till Way Out West

Nej, Per Gessle ska inte spela på festivalen, varken solo eller med något av sina arenarockband. Lugn nu. 

Däremot kommer han att finnas där vid visningen av Jonas Åkerlunds film Roxette Diaries och svara på frågor och rent allmänt närvara med sin stjärnglans.

I filmen berättar Jonas Åkerlund historien om hur Roxette erövrade världen. Från privata filmer från videoinspelningar i Los Angeles, skrikande fans i Rio de Janeiro till arbetet i studion i Stockholm. Allt är filmat av Per och Åsa Gessle.

– Roxettes storhetstid mellan 1986 och 1995 inföll i en era då videokameror inte var speciellt vanliga. Men vi var tidigt ute och filmade det mesta, säger Per Gessle. Jonas Åkerlund fick det mäktiga uppdraget att försöka återge Roxettes tidiga äventyr via en film som både var ärlig, knasig och kul att titta på. Jag tycker verkligen att han lyckats! Ska bli kul att premiärvisa den på WOW! 

– I flera år har jag hört om Pers låda med gamla hemvideoband från Roxettes heyday, säger Jonas Åkerlund. Till sist tog jag med lådan till Stockholm för att digitalisera och se till att materialet var sparat för framtiden. Då föddes idén med Roxette diaries. Denna resa tillbaka i tiden är ett smörgåsbord för fansen och en påminnelse om all musik och hur stora Roxette var. Roxette Diaries är den ultimata behind-the-scenes-filmen. 90 minuters titt rätt in i Per och Maries privata dagbok.

Roxette Diaries visas på fredag, 14 augusti kl. 15:00 på Bio Capitol och efteråt finns alltså Gessle där för att svara på frågor.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA