x

7 guldkorn på Stay Out West

7 guldkorn på Stay Out West

När ljus och ljud stängts av i Slottsskogen så fortsätter festen runt om i staden. GAFFA tipsar om 7 stycken guldkorn.

Viet Cong

När det kanadensiska bandet Women splittrades 2012 bildade två av medlemmarna Viet Cong. Bandet släppte sin självbetitlade debutplatta tidigare i år och det handlar om postpunk med fina ingredienser som distad och hög bas samt mullrande trummor.

Pustervik, torsdag, 23:15

Låpsley

Liverpoolfödda Holly Lapsley Fletcher är bara 18 år gammal, men vad gör det när man levererar pop av yppersta klass? GAFFAs Jonathan Eklund skrev tidigare i år så här om Låpsley: "Den elektroniska, lekfyllda poppen bär med sig spår av R&B. Den bygger på melodier, känsla och äkthet. Visst finns hennes influenser – hon nämner bland annat James Blake och The XX – närvarande i soundet men Låpsley är ingen dussinartist. Hon är äkta vara, på väg att slå igenom ordentligt. Understudy EP är ett bevis på det."

Gothenburg Studios, torsdag, 00:45

Sakarias

Sakarias är 50 procent av brödraduon Lorentz & Sakarias. Duon tog en paus 2014. Lorentz släppte sitt soloalbum Kärlekslåtar och storebror Sakarias släppte Atlanten. Förra året var Lorentz och alla som stod framför honom med om en galen upplevelse på Trädgårn, just under ett brinnande Way Out West. I år vill vi tro att det är brorsans tur att frälsa natten.

Bananpiren (Panama), torsdag, 00:15

Dan Deacon

Han har förmågan att pressa ljudkorten till maxgränsen utan att det börjar skrapa. Maximalismens största fan, Dan Deacon, har på senare år tagit sina elektroniska exkursioner från flippade Piff & Puff-tillhåll till mer monumentala krautaktiga platser. Och i år får vi äntligen till oss kaoset på bästa festivaltid.

Folk, fredag, 01:30

Waxahatchee

Katie Crutchfield aka Waxahatchee älskar 90-talet med allt vad det innebär. Det är grunge, punk och slackertendenser och det är musik som kommer att spräcka ditt sinne strax efter spöktimmens start. Det vill säga då du behöver kicken som allra mest. Gott så.

Pustervik, fredag, 00:15

Hookworms

Det ryktas om ett högljutt band. Ett väääääldigt högljutt band som ställer sig på Folks scen framför (förhoppningsvis) 200 taggade människor. Räkna kallt med varm psykedelisk rock som är rakt igenom kompromisslös.

Folk, lördag, 00:00

Iceage

De danska slynglarna har förmodligen vuxit upp. Börjat fundera på bolån och sån skit, men musiken är minst lika frenetisk nu som då, även om den 2015 är mer så att säga "lättlyssnad". Gruppen har en förmåga att provocera sina fans live och sånt älskar vi ju. Sånt berikar bara, så bring it on!

Pustervik, torsdag, 00:45

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA