x

''Vi hoppas på kärlek men vi tar vad vi får''

''Vi hoppas på kärlek men vi tar vad vi får''

22-åriga Tove Styrke är aktuell med sitt andra album, Kiddo. En platta som av GAFFA fick fem starka stjärnor. Klockan 02.30 i natt spelar hon på Way Out Wests Bananpir, och blir därmed en av de akter som avslutar årets festival. 

Du har tidigare i år släppt albumet Kiddo. Vad har du fått för reaktioner på det?
– Skivan har fått ett finare mottagande än vad jag någonsin hade räknat med. Recensioner är ju en sak, men det feta är att folk verkligen har tagit låtarna till sig. En person i San Francisco som jag träffade efter en spelning hade använt en textrad till en protest mot transfobi på sin skola till exempel. Då känner man ju att musiken faktiskt är värd något för någon annan än bara mig. Jag uppskattar verkligen att få dela den med folk.

Vad kan publiken förvänta sig av din Stay Out West-spelning på Bananpiren på lördag?
– Det kommer bli svinkul, det är jag faktiskt säker på. Det kommer bli mycket fuldans, solon och svett och sånt. Jag är extremt taggad på att få spela inne på en klubb igen. Ju trängre och mörkare det är desto bättre trivs jag.

Förväntar du dig något av publiken?
– Vi hoppas på kärlek men vi tar vad vi får, haha.

Det ser ut att vara en festivalsommar för din del, följt av en turné i Storbritannien i höst. Hur påverkar det ditt privata liv? Finns det något negativt med att vara ute så mycket på vägarna?
– När man är mycket ute och spelar suddas gränsen liksom ut mellan privat och jobb kan jag känna. Dom jag turnerar med blir som en liten familj, ett mobilt kollektiv. Jag tycker om det där och ser inte riktigt några issues med det. Så länge jag kan sticka hem till umeå ibland några dagar och dricka kaffe med mamma på balkongen är allt lugnt.

Vilket är ditt absolut bästa festivalminne?
– Jag har så dåligt minne… Men det har varit något speciellt dom gånger vi har spelat under fullmåne, vilket har hänt två gånger i sommar. Det kanske bara har varit slumpen eller jag som är skrockfull, men det känns som det har funnits en laddning i luften dom nätterna. Sådär så du nästan kan ta på den.

Finns det några akter på årets Way Out West som du själv har tänkt att se, eller som du skulle rekommendera andra att gå på?
– The Julie Ruin. Jag hade aldrig sett Kathleen Hanna live och var typ övertänd inför att det skulle hända på fredagen.

Om du skulle samarbeta med någon av de aktuella akterna, vem skulle det vara och varför
– Jag skulle vilja jamma med Patti Smith, för henne vill man ju liksom bli kompis med tänker jag. Och jag vill skriva text någon gång med XOV, han verkar vara bra på att komma på ord som dom flesta andra inte tänker på.

WAY OUT WEST 2015 – RECENSIONER, BILDGALLERIER, NYHETER, INTERVJUER

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA