x

Festival ställer in efter nej från kommun

Festival ställer in efter nej från kommun

Rejvklubben Docklands tvingas ställa in sin festival som skulle gå av stapeln mellan 20-22 augusti. Skälet sägs vara att de inte fått tillstånd av Nacka kommun.

– Det är med stor sorg och frustration jag skriver dessa rader. Kan lugnt säga att det är den sämsta dagen i mitt liv, skriver grundaren Anders Varveus på Facebook.

Docklands har marknadsfört eventet med öppettider mellan 23:00 – 11:00, något som Nacka kommun inte har beviljat.

– Det är obeskrivligt ledsamt för alla som volontärat, bidragit, längtat och sett fram mot att mötas i vårt kärlekstempel, skriver Anders Varveus och fortsätter:

– Vi har varit tillmötesgående mot kommunen på alla sätt och det finns inga objektiva skäl till att stoppa arrangemanget. Detta är ett djupt kränkande beteende och en bekräftelse på den totala rättsosäkerhet som råder.

Nacka kommuns presskontakt Sam Carlsson ger deras syn på saken via alltomstockholm.se.

– Jag vill börja med att säga att det formellt är Polisen som fattar beslut i tillståndsfrågor som denna. Kommunen har dock varit remissinstans gällande detta evenemang. Nacka Kommun välkomnar olika former av arrangemang och evenemang, vilket vi visat vid fester på till exempel Nobelberget i Sickla. Gällande fester som denna är det normalt öppet till 03 som gäller – och det har vi varit positiva till. Vi har aldrig givit ett okej att ha öppet 23-11 som arrangören önskat. Gällande anledningen handlar det om en samlad bedömning där man dels väger in ljudet från musiken, men även ljudet från mängden besökare som under hela natten ska passera till och från lokalen. Och i detta fall handlar det om ett område där det trots allt bor mycket folk. Vi är generellt inte negativt inställda till dygnet runt-arrangemang, men i detta fall finner vi inte platsen lämplig, säger Sam Carlsson, presskontakt på Nacka Kommun.

Det är även mycket trist för personer som köpt biljett då Docklands inte kommer att betala tillbaka pengarna, utan menar att det är Nacka kommun som ska ta på sig ansvaret för det inträffade och således stå för pengarna.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA