x

''Allt handlar om hämnd, ren ljuv hämnd''

''Allt handlar om hämnd, ren ljuv hämnd''

Kitty Lingmerth, artistnamn Kitty, har sedan barnsben sjungit och dansat. Sjöng i kör i Missionskyrkan och blev mer än ofta tilldelad solopartierna. Robyn var alltid den stora idolen, och Freddie Mercury och Queen kom att tända Kittys musikaliska glöd på riktigt. Efter många år som frilansande artist fick hon sedan kontakt med Epedemic Sound, och i samband med det gjorde hon låten Box Of Black Pearls som blev ledmotivet till den brasilianska ungdomsserien Kimassacre. Nu är hon tillbaka med låten Killer Eyes.

Killer Eyes handlar om revansch. En revansch som formats ur en självupplevd traumatisk händelse, ett övergrepp. Det handlar om, efter att ha blivit totalt nedbruten, sårad och trakasserad, att komma till en punkt då man bara ser svart, det finns inga nyanser längre, allt handlar om hämnd. Ren ljuv hämnd.

Hon inspireras av sitt eget liv och händelser i det. Känslan av att beröra folk, på gott och ont. Inom musiken är det främst Susanne Sundför, Robyn, Tove Lo och Freddie Mercury som står för influenserna.

– Artisten Kitty är en förstärkt version av mig själv. Jag får utrymme att leva ut mina känslor och tankar till fullo, utan begränsningar och utan någon som bromsar mig. Allt jag skriver om handlar om egna erfarenheter och känslor. Saker som hänt i mitt liv och som jag vill få ur mig.

Kitty har skrivit text och melodi tillsammans med sin man, Simon Lingmerth. De har även tagit hjälp av Peter Liljeqvist som har proddat och färdigställt låten. Kitty jobbar i nuläget på en EP som hon hoppas kunna dela med sig av inom snar framtid. Den är fortfarande i process och inga datum är ännu satta. Videon till Killer Eyes börjas spela in i slutet av augusti.

Killer Eyes premiärspelas av GAFFA och kan lyssnas på via Spotify nedan eller här.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA