W.A.S.P-klassiker omtolkas i ursnygg stop animation-video

W.A.S.P-klassiker omtolkas i ursnygg stop animation-video

Då var det dags för singel nummer två från Märvels kommande album The Hills Have Eyes. Räkna med en återblick mot en riktig klassiker.

– Det är känt sedan gammalt att King, Burgher och Vicar är stora fans av tidig 80-talsmetal i alla dess former, så det kändes självklart för dem att denna singel skulle komma i formen av en sågklinga mellan benen!, hälsar skivbolagsbossen Björn "Papa Bear" Rallare i ett mejl till GAFFA.

Videon för L.O.V.E. Machine tog sin början när animatören Alfred Lindahl och Björn "Papa Bear" Rallare delade kontor i Linköping. Under en afterwork över ett par glas cognac föddes idén som till en början var enkel, men allt eftersom drycken flödade målades idén om en musikvideo i stop animation upp vilket resulterade i att Alfred tillbringade större delen av sommaren lekandes med trädockor.

– Det kändes viktigt för oss att ta bort det gubbiga i budskapet i texten, så vi höll oss borta från textens andemening helt, säger Björn och Alfred fyller i:

– Trädockorna kom in i bilden när vi såg en i bokhyllan, nästa sekund satt vi och byggde hattar av modellera.

Med 12 frames per sekund ger det 2664 frames. Ett hästjobb med andra ord. Fotografer var David Einar från Linkin och Johnny Lindahl.

Tagen från W.A.S.P.s debutplatta från 1984, och skriven av Blackie Lawless, är L.O.V.E. Machine med sina fantastiska popmelodier och sina coola köttkastande riff, allt man kan önska sig av en grym rocklåt. Låten har länge varit en given del av Märvels live-set, och med deras ombearbetning har de adderat soul, chock-rock och popharmonier; alla klassiska Märvelelement som gör låten till deras egen.

Kolla in premiären här:

Albumet som denna singel är tagen från ges ut digitalt och som en 12" gatefold den 18:e september, är producerad av Fred Estby och Märvel och släpps av Killer Cobra Records.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA