x

Kanye West kandiderar till president 2020

Kanye West kandiderar till president 2020

Årets MTV Video Music Awards hölls i Los Angeles under söndagsnatten och bjöd på en del överraskande uttalanden. Taylor Swift var den som fick överräcka priset till West. Hon inledde med att hylla artisten, och rundade av med att hon kommer låta West "få avsluta", vilket var en passning till deras ökända möte under samma gala år 2009.

I Wests tretton minuter långa tacktal tillkännagav artisten bland annat att han kandiderar till president år 2020. Kanye West hann även avhandla sin kritik mot prisutdelningar, och förklarade (oklart om han även ursäktade) sitt beteende vid det senaste mötet med Swift. 

Kanye West vann priset "Michael Jackson Video Vanguard", som går till en artist som haft en betydande inverkan på det kulturella landskapet. Årets video vanns i år av Taylor Swift och Kendrick Lamar för Bad Blood. Årets rockvideo gick till Fall Out Boy med låten Uma Thurman. Årets popvideo vanns av Taylor Swift för Blank Space. Swift blev också kvällens stora vinnare med sammanlagt fyra priser.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA