x

Richard Herrey stämmer Aftonbladet

Richard Herrey stämmer Aftonbladet

Dagens media rapporterar att Richard Herrey lämnat in en stämning mot Aftonbladet, efter att ha blivit kallad "din gamle rasist" på Twitter.

Det var kulturjournalisten för Aftonbladet och Doktor Kosmos-medlemmen Martin Aagård som i juni skrev ett inlägg på det sociala mediet, där han beskrev danskar som tjocka och korkade i anslutning till det danska valet. Herrey svarade på detta genom att kommentera att danskarna säger samma sak om oss. Därefter skriver Aagård till Herrey: "Du är väl glad över valresultatet, din gamle rasist".

Richard Herrey har nu alltså lämnat in en stämningsansökan mot Aftonbladet i första hand och Martin Aagård i andra hand. Enligt Folkbladet skriver Herrey och hans juridiska ombud i stämningsansökan att syftet varit att utpeka Herrey som "klandervärd i sitt levnadssätt" och att väcka "missaktning" mot Herrey.

Martin Aagård säger till Journalisten att han omedelbart försökt få tag på Herrey för att be om ursäkt om han tagit illa vid sig. Aagård säger även att hans försök att vara ironisk kanske inte framgick på Twitter.

Martin Aagård har nu också tagit bort sitt Twitter-konto.

– Ja, jag tänkte att om jag tar bort Twitter-kontot försvinner ju de tweeten också. Men sedan är det också så att jag har tröttnat på det forumet. Jag får så många okvädingsord, det är så mycket hat och hot, att jag orkar inte mer, säger han till Journalisten.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA