x

Ny kulturell mötesplats i Stockholm

Ny kulturell mötesplats i Stockholm

Nobelberget i Sickla industriområde har under året haft flera lyckade event och fester. Nu har den kulturella mötesplatsen fått ett nytt team och blir ett eget varumärke.

Tanken är att Nobelberget ska bli ett kulturellt kluster för konst, musik mat och dryck. De strävar efter att bli ett ställe där alla känner sig välkomna.

– Att få möjligheten att vara med att skapa en ny stor plats för livemusik, konst och annan kultur känns som att vara ett barn på julafton, säger Johanna Beckman.

Hon har bakgrund som utbildad kaospilot (social entreprenör), har varit bokare på Gagneffestivalen och driver musikmanagementbolaget Familjen Beckman. Nu blir hon kreativ ledare för Nobelberget. Joel Ighe blir klubbchef, och han har tidigare bland annat varit uppskattad nattklubbschef på göteborgsklubben Yaki-Da.

– Jag har sett Joel blomma ut och ta plats i klubbvärlden som ingen annan de senaste åren, och jag har längtat efter att vi ska vara ett kreativt team på något sätt. Att det händer nu på en lekplats som denna är helt otroligt, säger Johanna Beckman.

VD för Nobelberget blir Carlan Snygg. Han tycker att det ska bli spännande att få underhålla de tusentals människor som lokalerna rymmer vid full kapacitet. Den tredje oktober har Nobelberget premiär.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA