x

Rappare gripen av Säpo

Rappare gripen av Säpo

Far & Son blir nu än en gång uppmärksammade för sina tilltag mot samhället. Tidigare har vi rapporterat om att de kedjat fast David Hellenius, och i tisdags blev de gripna av Säpo, rapporterar Expressen.

Anledningen är att hiphopduon håller på att spela in ett TV-program kallat Samhällsjudo, där de vill uppmärksamma saker de stör sig på i samhället.

– Vi tänkte att Säpo spionerar ju på allmänheten, så då spionerar vi på dem, säger Simon Gärdenfors, medlem i Far & Son, till Expressen.

Tillsammans med en kameraman spelade han in material till programmet utanför Säpos lokaler i Stockholm.

– Jag klädde ut mig till hemlig agent med solglasögon, hatt och rock. Lite Inspector Gadget-aktigt. Vi smög runt med kikare och kollade på folk som jobbade där på Säpo. Vi hade förstoringsglas också, så det var inget spionage i ordets rätta bemärkelse, säger Gärdenfors till Expressen.

Därefter kom vakter till platsen för att gripa både honom och kameramannen. Sedan kom Säpo, och därefter tog den vanliga polisen över. När de sedan förhördes berättade de gripna att det rörde sig om en inspelning till ett TV-program.

– De tyckte inte att det var kul. Eller det var kanske en som tyckte det var lite kul, säger Simon Gärdenfors om polisens reaktion, till Expressen.

Filmteamet släpptes efter förhöret, men på grund av att de filmat mot Säpos lokaler är de misstänkta för brott mot skyddslagen. Ett brott som kan ge fängelse.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA