x

Artist fejkade cancer – för att få pengar

Artist fejkade cancer – för att få pengar

Hali Etie, sångerska i amerikanska hardcore-bandet Counterfeit, har fejkat att hon drabbats av livmoderhalscancer, skriver Alternative Press. Anledningen var att få in pengar. De senaste månaderna har artisten fått in tusentals dollar i donationer. Bland annat anordnades en välgörenhetsgala i augusti, till förmån för bedragerskan.

Organisationen bakom välgörenhetsgalan, Hardcore Cares, har gått ut med ett offentligt uttalande efter att bedrägeriet blivit känt. I uttalandet skriver de att de valde att tro på att Hali Etie drabbats av cancer, trots att det florerade rykten om att detta skulle vara en lögn. Ungefär en vecka innan välgörenhetsgalan skulle gå av stapeln, började de märka att artistens historia inte riktigt höll ihop.

"Efter att ha sett ett inlägg i september föll hela historien samman. Vi på Hardcore Cares var förkrossade. Det här är en kvinna som vi hade en stor personlig och musikalisk respekt för. Hon har genomgående utnyttjat oss och många andra i det här spektaklet", skriver de i uttalandet.

Vad exakt som avslöjade bedrägerskan får vi genom meddelandet inte reda på. Organisationen vill också klargöra att övriga medlemmar i Counterfeit inte hade något med bedrägeriet att göra. Organisationen vill inte lägga någon mer tid, energi eller resurser på händelsen, och kommer därför inte anmäla artisten för bedrägeriet.

Enligt Counterfeits Facebook-sida har bandet nu lagt ned.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA