x

Den Svenska Björnstammen, varför tolkar ni Martins ''Du Är Så ...''?

Den Svenska Björnstammen, varför tolkar ni Martins ''Du Är Så ...''?

Hur fungerar det att trycka in sju kreativa själar i en röd stuga utanför Norrköping? Mycket bra uppenbarligen. För bara lite drygt ett år efter att Den Svenska Björnstammen släppte senaste plattan I Förhållande Till kliver gänget ut ur stugan med uppföljaren Country – en skiva de jobbat lite annorlunda med.

– Vi bestämde oss för att ta lite mer snabba beslut den här gången. Mer ja eller nej direkt, så fick vi ta konsekvenserna sen, säger Kim Dahlberg och Åke Olofsson instämmer.

Vad har det inneburit förutom att skiva nummer tre snabbt blev klar? Att de hade roligare och vågade sig på saker de inte hade gjort innan. Låtar och teman som tidigare inte fått plats på skivor kom nu med – och humor fick ta lite större plats.

– Vi har varit lite oroliga innan för att anses vara spexiga, även om vi egentligen gillar att showa lite, säger Kim och Åke utvecklar:

– Det är kul med musik som gränsar till buskis och det tänker jag att det här kanske gör till viss del, haha. Eller, vi har gjort sånt vi tycker är roligt och om folk tycker det är dålig humor får det väl vara så.

Tredjeskivan Country beskriver Kim som "rivigare" och Åke som "lite poppigare" och den rymmer en oväntad cover – Martins gamla hit (Du Är Så) Yeah Yeah, Wow Wow. En låt som blev till av en slump – Åke upptäckte att melodin han skrivit påminde mycket om den gamla hitten – och som kom att bli avslutningsspår på plattan.

– Jag blev fascinerad över att Martin skrev den själv när han var 17, det trodde jag inte. Det är en ganska så stabil text och många rader är roliga. Som att TV är en plastburk för oss unga. Jag fattar inte riktigt själv vad den handlar om, men det är väl lite Flickorna På TV2 fast i en ny tappning … fast sen handlar den om honom, och är ganska mörk egentligen. Det känns som att han gömt ett mörkt budskap i en ganska så plastig låt.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA