x

Indieikon till Sverige

Indieikon till Sverige

Det är inte utan dunder och brak som Moriska Paviljongen i Malmö presenterar en unik spelning med det amerikanska indiebandet Beat Happenings frontman Calvin Johnson.

Calvin Johnson har i alternativa kretsar tillskrivits rent mytiska proportioner då han var en av förgrundsfigurerna för den ursprungliga DIY-rörelsen under 80-talets början, som hjälpte till att driva begreppet "do it yourself" genom musikvärlden. DIY-rörelsens mantra var: Alla är musiker, du behöver varken vara duktig på ditt instrument eller någon skönsångare. Inom detta tankesätt tilläts senare giganter som The Magnetic Fields och Pavement att växa sig starka och säkra.  

Beat Happening - och i förlängningen Calvin Johnson – var helt enkelt en avgörande beståndsdel i att förändra den musikaliska kursen för alltid: utan dem hade inte dagens indie låtit som den gör.

Nu ställer sig alltså Johnson, med sin lakoniska baryton, på scen för en småskalig konsert i Sveriges tredje största stad. Moriska Paviljongen den 8e oktober. Rista in det datumet på armen.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA