x

GUIDE: Helgens konsertmåsten

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Precis som vanligt så guidar GAFFA dig genom alla konserter som erbjuds i Sverige under helgen. Den här helgen har en hel del bra att erbjuda, eller vad sägs om detta?

ZHALA

Zhala släppte i år sitt självbetitlade debutalbum, med hjälp av Robyn som sajnade henne som första artist på Konichiwa Records. Albumet togs emot väl och var mycket efterlängtat efter den strålande debutsingeln Slippin Around och EP:n Prophet. Det är dock inte enbart musiken man kan hylla, utan även Zhalas sätt att ta sig an normer och föreställningar om tillhörighet, kön och representation. Hennes videor är ett slag i ansiktet på alla inskränkta människor som lurar bakom smutsiga dataskärmar.

Göteborg, Pustervik, fredag 18 september

U2

Nu gäller det att passa på! Den irländska rockgruppen gör nämligen för första gången på över ett decennium en turné där de spelar på inomhusarenor. Nu är det Sverige och Stockholms tur att ta emot det legendariska bandet. Sångaren Bono har lovat att varje kväll kommer att vara olik den andra.

Stockholm, Globen, söndag och måndag 20-21 september

ULRIK MUNTHER

Ulrik har gått från att vinna Lilla Melodifestivalen 2009 till att bli en popstjärna. Han har släppt tre album varav det senaste Allt Jag Ville Säga har fått lysande recensioner. Den kepsprydde pojken har nu passerat 20 år och har släppt idén om engelskspråkiga album och har istället valt att sjunga Jonas Gardells (skrev låtarna på albumet) texter på svenska. Ett genidrag!

Örebro, East West, fredag 18 september

Missa inte heller dessa godbitar:

THE SOFT MOON + INVSN

Debaser Medis, Stockholm, fredag 18 september

VASAS FLORA OCH FAUNA

Luleå, Kulturens hus, fredag 18 september

MOTORMÄNNEN + THE EXORCIST GBG

Göteborg, Folk, 19 sept

BOB HUND

Linköping, Pitchers/Doom, lördag 19 september

AT THE GATES

Göteborg, Lisberg, fredag 18 september

KITE

Stockholm, Naturhistoriska Cosmonova, måndag 21 september

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA