x

Årets vitaste cover är här

Årets vitaste cover är här

Allt handlar bara om tid. Förr eller senare kommer någon vit kille och gör en ska-version av din megahit. Vänta bara. 

New Jersey-rapparen Fetty Wap har rönt stor framgång i USA, och detta trots att hans släpande hiphop inte kan betraktas som alldeles publiktillvänd. Waps flaggskepp hittar vi i låten Trap Queen som nästlat sig in lite varstans och lär fortsätta nå nya sjok av människor om världen är någorlunda rättvis. Klimax för Trap Queen kom tidigare i år när Taylor Swift tog upp Fetty Wap på scen och lät honom introducera sin hit för en enorm skrikande skara kids. 

Och att bli något av ett hushållsnamn i vissa kretsar, att appellera till den åtråvärda målgruppen "kids i 12-18-årsåldern" som Wap via Swift nu har lyckats göra, det kommer med ett pris.

Trap Queen har nämligen förärats en föga sensibel – och helt uppriktig – tolkning av en ljuv och äppelkindad tonårskille vid namn George Dalton. Det bakas paj. Vi ges en rejäl dos swing.  Allting rörs ihop till något av det vitaste som nått planeten detta året. Vitare än klientelet på MQ. Vitare än chaipudding. Nedan går både Fetty Waps ursprungsversion och lille Daltons starka cover att se och ställa mot varandra. Ta eftermiddagen, kära vänner.

Och här har vi George Daltons version:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA