x

Ny gratis och reklamfri streamingtjänst hot mot Spotify?

Ny gratis och reklamfri streamingtjänst hot mot Spotify?

Popcorn Time är en av filmbranschens största fiender. Kortfattat så går tjänsten ut på att den hittar och laddar ned torrents för dig, så att du kan streama filmer utan att betala ett öre för det. Popcorn Time är en fantastisk medieresurs, men det kommer med ett stort minus. De som har gjort filmerna och serierna får nämligen inte något betalt när du tittar.

Länge har många människor uttryckt en önskan om en liknande version för musik. Nu har de fått gehör. En ny streamingtjänst kommer snart till marknaden och många undrar om det kommer att kunna ersätta till exempel Spotify.

Personen bakom appen Aurous, Andrew Sampson, menar att detta är fullt möjligt. Han har gjort en musikplattform som till utseendet påminner om den svenska musikgiganten. Skillnaden är att tjänsten erbjuder gratis musik utan reklam. I likhet med Popcorn Time så söker tjänsten upp vad man önskar att lyssna på. Sedan så hittar Aurous den musiken du vill lyssna på via BitTorrent och laddar ned den för dig.

– Vi tror att piratkopiering är ett tillgångsproblem, inte ett ekonomiskt problem, säger Sampson till TorrentFreak.com.

Han tror att det finns för många artister som väljer att hålla tillbaka sin musik från streamingtjänster. Det är olyckligt för musikälskare menar han. Han vill att all musik – från alla artister – ska vara tillgänglig. Eftersom artisterna inte tjänar något på tjänsten, så öppnar han upp möjligheten för att användarna själva kan välja att visa tacksamhet.

– Vi kommer att stötta artisterna genom att länka till iTunes, Amazon och Google Music. På så sätt kan användarna av Aurous enkelt köpa låtarna för att visa sitt stöd, samtidigt som man fortsätter att använda vår tjänst, säger Sampson.

Aurous kommer att bli tillgängligt för Windows, Mac, Linux, Android och IOS. Preliminärt släppdatum av tjänsten beräknas vara 10 oktober.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA