x

GBG-gruppen ska bli världens största

GBG-gruppen ska bli världens största

Det har gått snabbt för Göteborgs-bandet Art Nation. Gruppen startade sent 2014 med en vision om att bli världens största rockband på ett år. Hur blir man då det? Medlemmen Alexander Strandell förklarar för GAFFA:
 
– I december 2014 valde jag och bandet att göra ett samarbete med Läkare Utan Gränser och släppte vår första singel One Is Better Than No One där alla pengar kring låten gick till forskningen kring Ebola.
 
Och där tog det spinn. Efter att låten släppts kontaktades gruppen av ett tyskt skivbolag som ville jobba med dem och kort därefter hade arrangörer runt hela Sverige hört av sig.
 
– Plötsligt hade vi en Sverigeturné inbokad på runt 20 gig, säger Alexander Strandell till GAFFA.
 
Gruppen spelade på Törebodafestivalen tillsammans med Twisted Sister, tillsammans med Carola och Petter i Oskarshamn för 9 000 pers och i Västervik tillsammans med Danska D-A-D. Det har liksom rullat på.
 
Efter augusti-släppet Revolution väntar nu en Sverigeturné. Men gruppen står redan med planer inför nästa festivalsommar.
 
– Vi är redan bokade till bland annat Väsby Rockfestival nästa sommar med artister som Hardcore Superstar och planen är att det blir en till platta nästa år med en turné som följer upp.
 
Om Art Nation ska bli världens största rockband på ett år, får de nog lägga på ett kol. Men att ha kommit en sådan här stor bit på vägen är en bedrift i sig.
 
Turnén är som följande:
 
 
'
 
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA