x

U2 i Globen ställs in efter polisinsats

U2 i Globen ställs in efter polisinsats

Det råder kaos i och utanför Globen ikväll. Personer som ska in på U2:s planerade konsert kommer inte in och människor som är på plats inne i Globen måste visiteras innan de får lämna lokalen.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet började Globen att utrymmas på grund av en hotbild och polisen söker en utpekad person. Det ryktas även om att lokalen är bombhotad.

– All personal i security går och tittar på varenda stol just nu och lyfter och kollar. Det som är mest märkligt är att vi på golvet står kvar. Vi som har parkettbiljett får inte lämna golvet. Det är den sjukaste känslan, jag vill gå hem. Jag vill inte vara här, men vakterna står och blockerar, säger besökaren Sussi Hökegård till Aftonbladet.

Under kvällens gång har det även rapporterats om att det ska vara fel på biljettscannern och att det därför har blivit enorma köer utanför Globen.

UPPDATERING: Kvällens konsert ställs in och flyttas till 22 september.

Live Nation har nu gått ut med följande uttalande:

"På grund av en säkerhetsfråga behövde Ericsson Globe utrymmas under kvällen och på inrådan från polisen har vi inget annat val än att flytta fram konserten till nytt datum. Kvällens konsert med U2 flyttas därmed till tisdagen den 22 september. Alla biljetter till kvällens konsert är giltiga till konserten på tisdag.  
 
Vi beklagar det inträffade och hoppas på förståelse från alla fans. Säkerheten är vår högsta prioritet."

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA