x

Läs Marit Bergmans insiktsfulla tankar om en tvåbarnsmor på flykt

Läs Marit Bergmans insiktsfulla tankar om en tvåbarnsmor på flykt

Det är en sak att vara på flykt, med alla faror som det innebär. Men sätt dig in i en situation då du tar dig från land till land med två barn, ett på fem år och ett på nio månader. 

Marit Bergman träffade en mamma som är i just den situationen. Och artisten började fundera kring hur det själv är att resa med barn. En mycket insiktsfull berättelse som hon delade med sig av ikväll på Facebook. Läs hela texten här:

"Idag volontärade jag vid ett av transitboendena i Botkyrka. (Vilket du också kan göra om du befinner dig i närheten av Stockholm, länk nedan). Träffade en mamma som hade rest i en månad med sina två barn. En busig femåring med turboenergi och en 9-månaders-snuttis som precis håller på att lära sig gå. De hade tagit sig ifrån andra sidan havet och sedan igenom Europa, land efter land. Med båtar, med tåg, till fots, allt utom flygplan. Nu ska de försöka ta sig vidare till Finland. Tänker på när jag har rest själv med ETT barn, till typ... Västerås. Allt man måste tänka på... blöjbyten eller toalettbesök, att få upp vagnen på tåget, ramla inte på spåret snälla, nej jag kan inte bära dig och väskan samtidigt, oj nu spillde du vänta jag ska se om det finns papper, nähä men du sa ju att du ville ha korv, jag köpte korv, jaha var det fel korv, okej du har slutat med ketchup igår säger du. Snälla lägg dig inte på golvet.

Stum av beundran inför denna kvinna och alla andra som går och går och går vidare."

Vi säger som Marit Bergman. Om du har möjlighet, volontära här: https://www.facebook.com/botkyrkavolontarer

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA