x

Gustaf Norén med nytt speciellt soloprojekt

Gustaf Norén med nytt speciellt soloprojekt

Det gamla Mando Diao som vi minns det, med Gustaf Norén och Björn Dixgård i täten är ett minne blott. Mando har fortsatt lira utan Gustaf som valt att gå på egna stigar. Efter att han gick ut med bomben att han lämnar Mando Diao så har Gustaf levt i vildmarken i Lappland där han låtit kreativiteten flöda.

Numera går han under artistnamnet Ma och har, via Soundcloud, släppt en låt vid namn Ma Queen Of Everything. Det är inte bara geografiskt långt bort från Borlänge som Gustaf befunnit sig, utan även väldigt långt bort från Mando Diao och Long Before Rock'n'Roll. Nu jobbar Gustaf med ukulele, ljud från porlande vattendrag och en ljuvlig lugnande röst.

– Låten handlar om vördnad och samma förhållande som du har till naturen – att anta den rollen även i sex, säger Norén till Nöjesbladet.

Gustaf påpekar dock att det inte alls är ett soloprojekt trots att han är ensam. Han uppmanar allmänheten att själva ladda ned låten gratis och klippa och klistra bäst man vill och göra remixer.

– Det är inte soloprojekt. Det är tvärtom. Jag vill hålla det så minimalistiskt som möjligt för att ha en öppen famn. Jag vill jamma med hela världen, säger Gustaf till Nöjesbladet.

Alla Norén-fans där ute kan räkna med att det kommer komma mer musik från Ma i fortsättningen. Bland annat kommer han att lägga ut videor där han vill visa hur enkelt det faktiskt är att spela in musik.

Ta del av Gustafs nya projekt här:

 FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA