x

Skivbolaget överklagar punkarens seger

Skivbolaget överklagar punkarens seger

För någon vecka skrev vi om att Johan Johansson, gammal trummis i punkbandet KSMB, stämde sitt eget skivbolag NMW. Anledningen var i snabba drag att skivbolaget lagt ut hans musik på nätet utan överenskommelse.

Johansson gick segrande ur tvisten i Solna Tingsrätt och gick vidare med att publicera ett syrligt inlägg riktat till branschen på sin Facebook-sida.

Nu överklagar MNW domen som de anser vara felaktig. 

– Jag bedömer att domen är fel. Tingsrätten har gått vilse och därför behöver hovrätten titta på det här och förhoppningsvis rätta till den felaktiga domen, säger MNW:s juridiska ombud Peter Danowsky till Sveriges Radio och fortsätter:

– Hela poängen med att ett skivbolag spelar in en artist är att inspelningen ska användas och när det i ett avtal står att äganderätten till produktionen, det vill säga till resultatet, till inspelningen, tillhör skivbolaget det vill säga MNW i det här fallet så finns det som jag uppfattar det ingen tvekan om att skivbolaget också får använda inspelningen i varje teknisk form. Här har tingsrätten gjort en felaktig avtalstolkning.

Fortsättning följer.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA