x

Kolla in alla vinnare i GAFFA Photo Awards

Kolla in alla vinnare i GAFFA Photo Awards

Fotograf till årets nordiska musikfoto 2015 och vinnare av GAFFA Photo Awards är Emma Lilja. Juryns motivering, till bilden som också vann Live-kategorin, lyder:

"Nordens bästa musikfoto 2015 fångar ett av de magiska spontana ögonblick som kan uppstå vid intima konserter. Gitarristen surfar på den kompakta publikens händer medan ölen sprutar i taket. Do It Yourself-affischerna som pryder väggarna i den lilla lokalen tillsammans med de säregna ansiktsuttrycken gör att det blir en fascinerande bild att titta på."

Fotografen Emma Liljas egna ord om bilden:

"Bradley Griffiths från Bloody Knees i publiken under en konsert i London. Old Blue Last är en liten venue så man behöver inget fotopass vilket gör saker mycket enklare. Spelningen var helt sjuk, jag har aldrig varit med om så mycket adrenalin i ett rum. Jag hoppade faktiskt upp på scenen för att få denna bilden. Jag blev konstant nerknuffad från den lilla trappan jag stod på av publiken så tänkte fuck it och tog mig upp när sångaren slängde sig i publiken. Har nog aldrig haft så mycket blåmärken efter en spelning."

GAFFA Photo Awards är en tävling som ger unga fototalanger en unik chans att konkurrera med etablerade fotografer. Vem som helst kan skicka in sina bilder oavsett utrustning eller CV.

Tävlingen verkar för att öka intresset för musikfotografi. De bästa musikbilderna behöver inte nödvändigtvis ha de största artisterna som motiv. Musik- och fotointresserade på alla nivåer var välkomna at delta.

Vinsten för "Årets nordiska musikfoto" är ett kontant belopp på 5.000 kr.

Tävlingens fyra kategorier är:

· Feature
· Live
· Porträtt
· Publik


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA