x

Fira Oasis 20-åring med horribla covers

Fira Oasis 20-åring med horribla covers

Idag är det inte vilken dag som helst, utan idag är det nämligen födelsedag för ett av världens mest kända album – (What's The Story) Morning Glory? Den 2 oktober 1995 släppte Oasis albumet via Creation Records.

Med debutalbumet Definitely Maybe, presenterade Oasis sig. Med (What's The Story) Morning Glory? tog de världen med storm. Med på albumet finns ikoniska låtar som Wonderwall, Don't Look Back In Anger och Morning Glory.

Just Wonderwall, som är en uttjatad men likväl strålande låt, har knappast undgått någon människa i hela västvärlden. Den har spelats på högstadiediscon, kring lägereldar och alla ställen man bara kan tänka sig. Enligt Noel Gallagher handlar låten om "en imaginär vän som kommer att komma och rädda dig från dig själv" Den har dessvärre drabbats av ett virus som ingen kan bli räddad från – covers. Vi har valt ut några rakt igenom hemska exempel.

Idoldeltagaren

Lägereldskillen

X Factor-kvartetten

Mister Ironi

Men vi ska inte dra alla över en kam, utan det finns även bra covers. Hör Ryan Adams fina, lugna version här:

Har du 50 minuter och 18 sekunder till övers idag bör du faktiskt ägna den tiden åt att lyssna på albumet. Har du inte plattan på CD, kassett eller vinyl så kan du alltid belasta Spotify:

 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA