Nyhet

Weezer jobbar med nytt och gammalt

Bandet har framöver tre utgivningar på gång: ett nytt album, en återutgivning och en b-sidesamling.

Den amerikanska stadium-collegerockkvartetten Weezer säger i en intervju med Billboard.com att de har börjat spela in ett nytt album. Deras kontrakt med Geffen Music går mot sitt slut och det finns därför inga detaljer om utgivningsdatum än. Bandet avslöjar dock att en ny återutgivning och en b-sidesamling snart finns på marknaden.

– Vi har alltid något nytt på gång. Något nytt att planera och organisera och vi jobbar ständigt med nytt material. Jag kan inte riktigt gå in på detaljer om det än, men vi har alla börjat skriva och arbeta med nya låtar, säger basisten Scott Shriner till Billboard.

Shriner säger även att Rivers Cuomo har stått för urvalet av alla b-sidor som bandet spelat in genom åren.


Sångaren Cuomo var förra året inblandad i en trafikolycka som resulterade i tre brutna revben. Han börjar nu återhämta sig och lär, enligt Scott Shriner, snart vara redo för studion.

Dessutom planerar bandet att återutge "Pinkerton" från 1996 i en "deluxe edition" med extraspår och rariteter. Här finns det heller ingen detaljerad information om releasen, även om det i media och i forum spekulerats sedan ett år tillbaka om släppet. Man kan även redan nu förboka albumet på nätet.

ANNONCE