Nyhet

Vampire Weekend stämmer fotograf

Bandet har lämnat in en stämningsansökan mot fotografen – som i sin tur har gjort sig oanträffbar.

I somras kom rapporter om att afropopgruppen Vampire Weekend stämdes på 2 miljoner dollar av kvinnan som figurerar på skivomslaget till "Contra", gruppens andra album. Omslagskvinnan, Kirsten Kennis, var omedveten om bilden på omslaget, som är hennes personliga fotografi. Den har använts helt utan hennes tillåtelse. Fotografen Tod Brody stämdes även han på 2 miljoner dollar av Kennis eftersom han utgått med falska uppgifter om att det var han som stod bakom bilden.

Nu har historien tagit ännu en twist. Vampire Weekend har stämt Tod Brody eftersom gruppen själv inte visste att bilden till deras omslag inte fick användas.

Nu är dock läget som så att ingen vet var Tod Brody håller hus. Men trots att han är spårlöst försvunnen lyckades Vampire Weekend visa en rättshandling mot Tod Brody utan hans närvarande i rättssalen.
Pdnpulse meddelar att en tjänsteman vid domstolen har mottagit stämningsansökan och har dem till sitt förfogande. Från och med den 3 december kommer beslut, grundat på rättshandlingarna, att övervägas om vilka konsekvenserna blir för fotografen. Om det ens blir några.
Vampire Weekend har bland annat skrivit i rättshandlingen att " Tod Brody gav ut felaktig fakta. Ansvaret för skadeståndet till Kennis, om det finns något ansvar alls, vilar helt i Brodys händer."

Vid sidan av detta spektakel satsar ändå Vampire Weekend på att ge tre konserter i London under veckan.


ANNONCE